Husk at alle med luftveissymptomer skal være i karantene til de er helt friske – dette gjelder selv om du har testet negativt for korona

Husk at alle med luftveissymptomer skal være i karantene til de er helt friske – dette gjelder selv om du har testet negativt for korona

Det er viktig for oss at legesenteret skal være så trygt som mulig for våre pasienter og ansatte. Det fokuseres derfor mye på dette med smittevern

Vi har opplevd at noen kommer til oss med «bare litt hoste» eller «litt vondt i halsen». Når dette skjer, må vi utstyre pasientene med munnbind og vise dem ut av lokalene. Dette er blitt møtt med både forundring og irritasjon. Legger derfor ut noen kjøreregler og info her:

  • Ikke møt på avtalt time dersom du har hoste, halsvondt, feber, tungpust eller lignende. Det kan fint være korona selv om du bare er litt sår i halsen eller har en lett hoste. Ring oss om du kjenner deg usikker på om du kan komme. Noen problemstillinger kan løses på telefon- eller videokonsultasjon. Om du trenger akutt legehjelp, vil vi hjelpe deg med å få vurdering på koronalegevakten. Det er de som skal håndtere og behandle alle pasienter som har luftveisinfeksjon. NB!! DETTE GJELDER SELV OM DU HAR TATT KORONATEST SOM ER NEGATIV. Koronatesten er veldig sikker dersom den er positiv, men ikke dersom den er negativ. Den har en såkalt sensitivitet på 80%, dvs at den fanger opp 80% av de som er smittet. Det betyr at så mye som 1 av 5 koronasmittede kan teste negativt. Risiko for falskt negativt svar varierer med hvor man er i sykdomsforløpet.
  • Ikke møt på time dersom du er i karantene. Husk at dersom du har symptomer fra luftveiene, skal du være i karantene til du er helt frisk. Karantenregler finner du her: https://helsenorge.no/koronavirus/karantene-og-isolasjon
  • Ring oss på forhånd dersom du har vært i utlandet
  • Hold  1 meters avstand. Dette beskytter 80% mot smitte. munnbind kun 40%
  • Vask/sprit hendene
  • Ta koronatest om du er syk. Her er info om hvordan du kan bli testet: https://www.vestby.kommune.no/mistanke-om-smitte-av-korona.532522.no.html

Takk for at du viser hensyn!