Vi kan nå tilby videokonsultasjoner!!

Vi har nå startet med videokonsultasjoner. Det er viktig for oss å kunne hjelpe pasientene våre under den pågående koronapandemien – og på en trygg måte. Vi vil at færrest mulig skal møte fysisk på legekontoret for å unngå smittespredning. Du kan bestille videokonsultasjon på Helsenorge (eller ringe oss). Før timen vil du få en sms med en link. Når du trykker på linken, vil du føres videre til et virtuelt venterom. Løsningen vil etter hvert integreres i Helsenorge.

Her er noen gode råd til video-pasienten:

-Finn et rolig sted å sitte.

-Bruk headset eller hodetelefoner om du har.

-Sitt der du har best nett (nær router – eller nær vindu ved 4G).

-Ikke sitt med ryggen til vindu eller sterk lyskilde da ser ikke legen deg så godt.

-Sitt gjerne ved en lampe hvis du skal vise frem et utslett eller liknende

-Ikke vær redd for å prøve, å åpne en kanal som dette vil kunne gi deg større trygghet

-Kanskje må en medhjelper eller slektning delta med sin telefon.

-Du kan få helsehjelp uten å utsette deg for smitte eller påføre andre smitte.

-Dette er nytt for mange av oss fastleger også, så vær tålmodige med oss om vi er klønete i starten.

Vi skal finne ut av dette sammen, og lover å gjøre det beste vi kan.

Vi kan avklare mye over video, men ikke alt. Videosamtalen vil hjelpe oss til å sortere bedre hvem som må til en vanlig undersøkelse eller ta blodprøve, og hvor det skal skje. Videokonsultasjoner vil bidra til at fastlegekontoret fortsatt kan være et trygt sted å komme når det er behov for det.

Fastleger er opptatte av at de sykeste, de gamle og mest svekkede skal få hjelp, og er redde for at de nye metodene vil ta fokus fra dem. Videokonsultasjoner er helt nødvendig for å sikre denne gruppen god oppfølging i tiden som kommer.